Algemene voorwaarden

1 Reserveren

Een fotoshoot kan telefonisch of schriftelijk (website, e-mail, whatsappbericht, Facebookbericht) worden geserveerd. Een fotoshoot is pas definitief als u schriftelijk een bevestiging heeft ontvangen. 
Bij het boeken van een fotoshoot bij Rutger Sibma Fotografie, gaat u automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. 
2 Fotoshoot 
Vooraf is afgesproken of de fotoshoot op locatie of in de studio zal plaatsvinden. Dit kan i.v.m. de tijdsplanning niet altijd worden gewijzigd. 
2.1 Kosten locatieshoot
Voor een fotoshoot op locatie wordt €20,- extra gerekend. Hierin zijn de reiskosten tot en met 10km vanaf 7555EL meegenomen. Voor iedere extra km wordt €0,50 in rekening gebracht. 
2.2 Weersverwachting 
Bij (fikse) regen zal een fotoshoot op een buitenlocatie worden verplaatst naar een ander moment (in overleg met de klant). Het is helaas niet mogelijk om op het laatste moment uit te wijken naar de studio. 
2.3 Studio
De studiofoto’s worden gemaakt in mijn studio aan huis, Berkellaan 36 in Hengelo. De foto’s worden gemaakt op een witte achtergrond. De studio beschikt over een wc en verwarming. De studio bevindt zich op de begane grond en is toegankelijk voor rolstoelen of kinderwagens. 
2.4 Begeleiding tijdens een fotoshoot
Het is toegestaan om met meerdere mensen te kijken bij een fotoshoot. Om de rust zoveel mogelijk te bewaren, raad ik het aan om met maximaal twee begeleiders aanwezig te zijn bij een fotoshoot (met kinderen). Tijdens een fotoshoot is het wenselijk dat de aandacht op de fotograaf gericht is. 
2.5 Te laat aanwezig
Wanneer een klant later dan het afgesproken tijdstip aankomt, zal er geen extra tijd worden bijgeteld. De verloren tijd is voor rekening van de klant. 
2.6 Zonder (geldige) afmelding niet komen opdagen. 
Wanneer een klant zonder opgaaf van reden niet op het afgesproken moment verschijnt, zullen de kosten alsnog in rekening worden gebracht. 
3 Levering
Na de fotoshoot zullen de foto’s digitaal via WeTransfer worden verstuurd. De foto’s worden pas verstuurd als de betaling binnen is (contant, pin). 
Er wordt eenmalig een downloadlink verstuurd. Als de link opnieuw verstuurd dient te worden, dan wordt er €10,- in rekening gebracht. 
3.1 Nabewerking
Alle foto’s die verstuurd worden zijn professioneel nabewerkt met Lightroom en Photoshop. Hierin worden kleine oneffenheden weggewerkt en geef ik mijn eigen stijl aan de foto. Voor grote (extra) bewerkingen worden extra kosten gerekend. 
Er worden nooit onbewerkte foto’s verstuurd!
3.2 Aantal foto’s 
Na iedere fotoshoot selecteer ik de mooiste foto’s en bewerk ik deze na. Tijdens een shoot maak ik meer foto’s dan er uiteindelijk worden verstuurd. Een aantal foto’s gebruik ik om het licht te testen, de compositie te bepalen en andere technische aspecten. Er worden minimaal 15 nabewerkte foto’s verzonden, dit aantal ligt echter vaker hoger (20-30). Hoeveel foto’s er worden verzonden ligt geheel aan het verloop van de fotoshoot. 
 
3.3 Archief
De originele (onbewerkte) foto’s blijven twee maanden bewaard.